De Week van Borne

21 juni 2016

Het is een tijdje stil geweest op dit blog. Dat komt doordat ik sinds maart hoofdredacteur ben van De Week van Borne, een nieuwe huis-aan-huiskrant in mijn woonplaats.

Achter de schermen

Jarenlang schreef ik als freelancer gemiddeld eens per week een artikel voor De Twentsche Courant Tubantia. Ik vond dat altijd ontzettend leuk om te doen. Voor deze regionale krant ging ik geregeld naar evenementen in Borne, sprak ik allerlei mensen en mocht ik bij heel veel bedrijven achter de schermen kijken. Tot ik bijna drie jaar geleden hoorde dat er geen budget meer was voor freelancers, waardoor ik moest stoppen met dit superleuke werk, dat geregeld niet eens als werk voelde.

Eind februari kreeg ik een telefoontje, of ik een nieuwe huis-aan-huiskrant wilde opzetten in Borne en zelf de redactie wilde verzorgen. Ik raakte meteen ontzettend enthousiast en de week erna ging ik al aan de slag. Ik leerde heel veel mensen kennen in mijn woonplaats en ik zag ook veel bekende gezichten die ik nog ken uit mijn tijd bij De Twentsche Courant Tubantia.

Lekker schrijven!

De eerste tijd kwam de krant om de twee tot drie weken uit. Intussen blijkt de krant echt een succes te zijn en zijn er deze maand zelfs vier edities verschenen. Het is heel wat werk, maar ik kan er alles in kwijt wat ik zo ontzettend leuk vind aan de journalistiek en aan schrijven: ik mag weer bij allerlei bedrijven binnenkijken, ik leer elke week nieuwe mensen kennen en ik schrijf tientallen artikelen. Héérlijk!

Woon je niet in Borne of Hengelo en ontvang je De Week van Borne dus niet? Lees ‘m dan op www.deweekvanborne.nl.

Geplaatst in categorie: schrijven