Mijn meisjesdroom

27 september 2015

Als klein meisje schreef ik al: korte verhaaltjes, langere verhalen en toneelstukjes. Dan droomde ik ervan dat ik later boeken zou schrijven en dat die verkocht zouden worden in een echte boekenwinkel. Dat meisjes hun moeders meenamen naar die winkel en het allerliefste mijn boeken zouden willen kopen. Dat ze elke dag na school direct mijn boek zouden pakken, omdat ze wilden weten hoe het verhaal verder ging.

Durft Naomi haar spreekbeurt over ballet te houden?
Is Daan ook verliefd op Judith? Of lacht hij haar uit als hij haar briefje leest?
Zou Lara wel vriendinnetjes kunnen maken op de camping in een vreemd land?

Mijn eigen boek…

Ik verzon de meest gekke verhaaltjes, een mooie tijd om aan terug te denken. Inmiddels heb ik, in opdracht voor en in samenwerking met een familie in mijn woonplaats Borne, een boek geschreven, dat in beperkte kring is uitgegeven. Nu is het tijd om mijn droom écht waar te maken: een boek schrijven en in heel Nederland uitgeven.

…in alle boekwinkels?

Ik moet wel bekennen dat er elke dag een beetje meer fantasie in die boekendroom van mij komt. Misschien ligt mijn boek over een paar jaar wel in alle boekwinkels. Misschien komt er binnen een maand al een herdruk. En héél misschien wordt het een bestseller, gaat Reinout Oerlemans er een film van maken en kan ik mijn leven lang doen wat ik het allerliefste doe: verhalen schrijven en mijn lezers voor even meenemen naar een andere wereld.

Misschien wordt het allemaal niet meer dan een droom, maar je weet maar nooit. Dromen mag :-)

Geplaatst in categorie: schrijven