Energetisch therapeut

Geen enkele arts of therapeut kon mij laten herstellen


Toen ben ik het zelf gaan doen én ontdekte ik mijn missie

Lees verder

Namelijk: zo veel mogelijk moeders helpen om van hun
gestreste en gejaagde gevoel af te komen. Zodat zij zich weer ontspannen en vrij gaan voelen. 

Ik werd er moedeloos van: ik was ziek en herstelde maar niet. Door meerdere whiplashes, een hersenschudding en een burn-out had ik een zee aan klachten: vooral veel pijn in mijn nek, wat uitstraalde naar helse pijn in mijn hoofd, maar ook naar mijn schouders, armen, rug en zelfs heupen. Daarnaast had ik ook mentale en emotionele klachten: ik vergat veel, ik sliep slecht waardoor ik chronisch erg vermoeid was, ik was angstig en voelde me ook op rustige dagen heel gestrest en opgejaagd. Bovendien kon ik bijna niet werken. En dat zo’n zes jaar lang.


Ik ben gedurende al die jaren bij een aantal artsen en talloze therapeuten onder behandeling geweest. Zij deden ieder vanuit hun eigen vakgebied echt hun best me te helpen, daar lag het niet aan. Het werkte alleen niet voldoende, ik herstelde slechts zeer traag en oppervlakkig. Ik bleef veel pijn houden, was altijd erg vermoeid en chronisch gestrest. Ook als ik dagenlang helemaal niets hoefde, bleef ik maar in een gejaagde stress-stand staan.


Het putte me uit. 


Bij bijna elke therapie merkte ik op den duur wel wat verschil in een bepaald gebied in mijn lichaam of dat ik toch wat helderder kon nadenken of wat beter kon ontspannen. Dat was vooral tijdens de afspraken, in hun praktijken. Soms hield dat effect een paar dagen merkbaar aan. Maar ging ik thuis weer over tot de orde van de dag, dan ebden die kleine effecten al snel weer weg.

Ik voelde me steeds neerslachtiger. Hoe kon ik dit leven volhouden?

Ik heb allerlei therapieën geprobeerd, veel soorten deed ik achtereenvolgens bij meerdere therapeuten: reguliere fysiotherapie, orofaciale fysiotherapie, psychotherapie, voetreflexmassage, NLP-coaching, haptonomie, psychosomatische therapie. En ik deed een revalidatietraject bij ‘t Roessingh. Ik heb bij al die therapieën veel geleerd en toegepast in mijn leven, maar ik herstelde er niet voldoende van om weer ‘normaal’ te kunnen leven en te kunnen werken. De pijn, vermoeidheid en gejaagdheid bleven.


Het meest herstelde ik van osteopathie, acupunctuur en lichaamsgerichte energetische therapie: dat zijn vormen van holistische therapieën die het hele lichaam, de psyche en de ziel als één geheel zien. Maar ook deze vormen zorgden er niet voor dat ik weer écht goed in mijn vel kwam te zitten. Ik buffelde in de tussentijd wel door, maar ik bleef op een heel laag energieniveau steken en bleef dagelijks pijn houden.

Langzaam kwam er een stemmetje op: er moet iets ónder mijn problemen zitten.
I
ets wat mijn herstel belemmert of zelfs wil voorkomen. Maar wat?

Het antwoord kwam in februari/maart 2023. Ik had eind januari mijn linker kleine teen gebroken. Een dergelijke fractuur heelt in gemiddeld drie tot zes weken. Uiteindelijk heeft mijn lijf er maar liefst acht maanden over gedaan om de fractuur te helen. Er was gewoonweg niet genoeg energie beschikbaar om dat breukje te helen, ik kwam immers al energie tekort. Dat het zo lang zou duren had ik van tevoren niet kunnen weten, maar ik ging er al wel vanuit dat mijn lichaam langer de tijd nodig had om te herstellen.


Via mijn orthomoleculaire therapeut had ik al eens gehoord over de biotensor: een energetisch instrument waarmee je energie kunt toe- en afvoeren. Dat leek me ideaal: vrijwel mijn hele voet was weken na het breken van de teen namelijk nog steeds bont en blauw en deed erg veel pijn. Ik bestelde een biotensor en een online cursus ‘Biotensor voor beginners’. Ik was na de eerste lessen al verkocht en wist: wat ik hier in handen heb, is magisch: hiermee kan ik werkelijk met mijn energie werken! Ik was meerdere keren op een dag bezig met energie toe- en afvoeren rondom mijn voet (en enkel, want die zat inmiddels ook behoorlijk vast) en ik gebruikte de biotensor gelijk om de spanning in mijn nek, schouders en hoofd te verlichten.

Scheurkalender

Ik kon bijna niet geloven dat dit echt werkte. En dat ik dit kon. Ik wilde er meer over weten en begon podcasts te luisteren. Dat wakkerde nog meer nieuwsgierigheid aan en dus besloot ik op 29 maart 2023 om een NEI-opleiding te gaan volgen.


Achteraf zag ik dat deze tekst die dag op mijn scheurkalender stond, dat kon geen toeval zijn... 


In die NEI-opleiding zou ik nog veel meer gaan leren over hoe ik de biotensor kon gaan gebruiken. Iets in mij begon steeds harder te roepen:

Diana, HIER vind je de oorzaak van jouw problemen. Diep verstopt in jouw onderbewustzijn. Hiermee ga je jezelf genezen.

Ik heb de opleiding thuis gevolgd, want ik zat toch al stil op de bank te wachten tot de breuk zou helen. Dan kon ik net zo goed die tijd gebruiken om een expert te worden in mezelf genezen. Als niemand anders het kon, dan zou ik het zelf wel even doen.


Nou, dat ‘wel even’ ging natuurlijk niet zo makkelijk ;-) Ik had veel te leren en te oefenen. Maar met al die oefenblokjes en uiteindelijk oefensessies op mezelf, heb ik uiteindelijk wel heel veel kunnen helen. Het klopte wat dat stemmetje in mijn hoofd zei: de échte oorzaken van mijn pijn, vermoeidheid en gejaagdheid zaten niet ergens op een plek waar een fysiotherapeut of psycholoog bij kon. Ze zaten diep verstopt in mijn onderbewustzijn. Met NEI en de biotensor kon ik de eerste oorzaken naar boven halen, dat was me anders nooit gelukt.

Maar dat was nog niet genoeg, ik wilde dieper kunnen kijken

De basisopleiding gaf me nog niet alle oplossingen, ik voelde aan alles dat ik dieper mocht kijken. Daarom besloot ik de zeer uitgebreide, verdiepende NEI-opleiding te volgen en ik stond gedurende deze opleiding geregeld te stuiteren van enthousiasme:

Yes! Dit is waar ik moet zijn. Op deze diepte liggen de antwoorden op mijn vraag: wat is er nou met mij aan de hand?


Ik zag mezelf steeds sneller opknappen, je kunt je vast wel voorstellen hoe blij ik daarmee was. Eindelijk viel de zwaarte van me af, eindelijk leek ik het leven weer ‘aan te kunnen’. En het mooiste van alles: ik ontdekte éindelijk wat voor werk ik wilde gaan doen, namelijk:


andere moeders helpen die kampen met veel te veel stress en flinke vermoeidheid, om zich weer ontspannen en vrij te voelen


Ik weet hoe heftig het kan zijn, hoe het lijkt alsof je er niet meer uit kan komen. Maar mijn verhaal is het bewijs dat het wél kan. Je kunt eruit komen. Ook als artsen en therapeuten zeggen dat je er maar mee moet leren leven.


Ik ga deze moeders helpen om middels NEI en de biotensor in hun onderbewustzijn te kijken welke emotionele blokkades ervoor zorgen dat ze zich zo gestrest en vermoeid voelen, waarom ze pijn blijven houden of waarom ze zich zo gevangen voelen in hun leven. Daarna kan ik deze emotionele blokkades bij ze weghalen, zodat deze moeders zich weer ontspannen en vrij gaan voelen en gaan genieten van hun leven.


Net als ik.


De mooiste missie die ik me maar kan bedenken. 

Een paar voorbeelden van 

hoe NEI je leven kan veranderen

Energieker

Ik was altijd, elke dag, zo intens vermoeid. Nu voel ik me veel energieker.

Genieten

Ik vond het leven maar moeilijk en zwaar. Nu zie en voel ik de lol van het leven, ik geniet weer.

Minder hooggevoelig

Ik had een hooggevoeligheid van 94%, waardoor licht en geluid me al snel te veel werden. Dit percentage is in één consult gezakt naar 4%, ik kan nu veel beter tegen prikkels van buitenaf.

Grenzen voelen en aangeven

Voorheen voelde ik mijn grenzen helemaal niet. Nu voel ik ze duidelijk én op tijd, en ik kan ze (meestal ;-)) naar mezelf en andere mensen aangeven.

Veel minder pijn

Jarenlang had ik vrijwel dagelijks (soms erg intense) hoofd- en nekpijn. Dat is veel minder en alleen als ik toch te veel gedaan heb.

Ik kan weer werken

En ik doe het leukste werk van de wereld: andere moeders met NEI zich weer ontspannen en vrij laten voelen!

Leer me nog wat beter kennen

  • Ik ben geboren op 21 december 1985 in Hengelo. Na wat omzwervingen via Caracas (Venezuela) en Haren (Groningen) woon ik sinds 1994 in Borne.
  • Ik heb drie fantastische kinderen, zij zijn 9, 12 en 14 jaar en ik heb een hele lieve vriend. 
  • Ik werkte tien jaar als freelance journalist voor diverse kranten en tijdschriften en ik schreef een boek, tot een whiplash me dwong te stoppen.
  • Ik ben gek op wandelen: zet mij in een bos en ik ben dolgelukkig. 
  • (Bijna) net zo blij maak je me met een marathon spelletjes spelen: Carcasonne, Clever, Qwixx, Kolonisten van Catan, Dobble, Ticket to Ride, Beverbende...
  • Ik lees en kijk nauwelijks nieuws, liever focus ik me op feel good boeken en series want daar word ik vrolijk en blij van :-)
  • Mijn favoriete schrijvers zijn Sophie Kinsella en Jill Mansell: feel good!
  • Yoga, yoga nidra, meditatie, spijkermatje... Ik hou wel van een flinke dosis ontspanning en goed voor mijn lijf zorgen.
  • Ik heb een passie voor (orthomoleculaire) gezondheid. 
  • Het liefst leer ik elke dag iets bij over NEI en over gezondheid. 
Nu mag jij...


Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal. Wie ben jij? Van welk leven droom jij? En waar loop je nu nog tegenaan om dat droomleven ook écht te leven? 


Als je na het lezen van mijn verhaal hierboven het gevoel hebt dat ik je misschien kan helpen, vul dan zeker even onderstaand formulier in. Ik ben oprecht heel benieuwd naar jouw verhaal en help heel graag moeders die vastzitten in stress, gejaagdheid en/of pijn.


Het kan zijn dat ik jou zelf kan helpen met NEI, het kan ook zijn dat ik je doorverwijs naar iemand die jou op een ander gebied nog beter zou kunnen begeleiden. Zodat jij weer lekker in je vel komt te zitten en vanuit ontspanning van het leven kan gaan genieten. Vul het formulier hieronder in en ik neem contact met je op.