Dé oplossing voor fysieke en mentale klachten: pak ze bij de kern aan met NEI-therapie

Geschikt voor volwassenen en kinderen

Boek hier gelijk een NEI-consult
Of scroll nog even naar beneden om te kijken of je dit herkent...
Energetisch therapeut

Hoor jij deze zinnen ook weleens?

 • Gaat een bepaalde pijn niet over?
  "Leer er maar mee leven"
 • Zijn je hormonen zo uit balans dat je er gek van wordt?
  "Iedereen heeft daar weleens last van"
 • Word je soms uit het niets heel boos of verdrietig?
  "Je moet je er gewoon niets van aantrekken"
 • Voel je je al langere tijd uitgeput?
  "Dan moet je gewoon wat eerder naar bed gaan"

Heb je last van een fysieke of mentale klacht die maar niet overgaat, dan heb je bovenstaande zinnen vast weleens (of heel vaak) gehoord. In onze maatschappij lijkt het normaal dat we allemaal klachten hebben, zoals pijn. 


Maar dat is het niet. Pijn en andere klachten/symptomen heb je niet voor niets. Je lichaam creëert ze om je er op te wijzen dat er ergens iets niet goed zit. Dat er onverwerkte emoties in je lichaam zitten te 'etteren' (ook wel emotionele blokkades genoemd). 


Met NEI-therapie kan ik deze onverwerkte emoties in jouw onderbewustzijn opzoeken en direct loskoppelen. Zodat jij al na 1 of 2 consulten heel veel verschil kan gaan merken. 


Want:

"Als de emotionele blokkades zijn opgelost, kan je lichaam de klachten gaan loslaten"

Herken jij je hierin?

 • Je zit niet lekker in je vel.
 • Je hebt een veel te lange to do-lijst.
 • Je bent altijd moe, ook als je een nacht wél goed slaapt.
 • Je staat altijd voor iedereen klaar, maar vergeet jezelf daarbij. Jouw grenzen zijn helemaal vervaagd
 • En neem je eens wel tijd voor jezelf, dan voel je je schuldig naar je kinderen, je partner, je werkgever...
 • Je hebt geregeld pijn, zoals hoofdpijn (of zelfs migraine) of rugpijn.
 • Je wilt graag veranderingen aanbrengen zodat je leven meer in balans voelt, maar je goede voornemens zijn snel weer weggezakt.
 • Je bent altijd toe aan vakantie.
 • Maar op vakantie rust je alsnog niet uit.
 • En je hebt steeds meer (vage) klachten die je belemmeren om voluit te kunnen leven.
 • Je hoofd zit vol met belemmerende overtuigingen, zoals ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘ik ben het niet waard’ of ‘ik moet perfect zijn'. 
 • Misschien heb je zelfs angsten ontwikkeld.
 • Het liefst wil je even niets meer. Gewoon even helemaal niets. 


De oorzaak van dit alles? Emotionele blokkades

De oplossing: 

NEI-therapie

NEI-therapie is een zachte en vriendelijke methode om de onverwerkte emoties op te sporen en alsnog te verwerken. NEI staat voor Neuro Emotionele Therapie en gaat ervan uit dat de oorsprong van vrijwel alle klachten een emotionele oorzaak is. Met NEI sporen we een emotie op (Emotionele), gaan die begrijpen (Neuro) en kunnen ‘m daardoor alsnog verwerken (Integratie) in ons lichaam.

Ons lichaam zit vol opgeslagen emoties. Een emotie slaat zich namelijk op als we deze niet goed begrijpen en daardoor niet kunnen verwerken. Dat kan allerlei klachten geven: fysieke en mentale klachten en ongewenst gedrag. Door de emotie op te sporen, te begrijpen en te verwerken, kun je ‘m alsnog loslaten. Daardoor kan de klacht verminderen of vaak zelfs helemaal verdwijnen.

Zij gingen je voor:

Puzzelstukjes op z'n plek
Diana weet waar ze het over heeft, denkt goed mee en weet je, door middel van de juiste vragen te stellen, goed te begeleiden. Het voelde heel vertrouwd en er vielen veel puzzelstukjes op z’n plek.
Foto Lianne Pijnaker
Lianne Pijnaker
Veel minder hooggevoelig
Uit mijn sessie kwam naar voren dat ik super gevoelig ben, dit herken ik ook wel bij mezelf. Diana heeft dit teruggebracht naar slechts 8%, waardoor ik nu veel minder snel moe ben en veel minder last heb van prikkels uit mijn omgeving.
Foto Ebel Pieters
Ebel Pieters
Verder met eigen ontwikkeling
Diana komt altijd zo rustig en ontspannen over. Haar vriendelijke, zachte (maar toch duidelijke) stem nodigt mijn lichaam echt uit om alles los te laten. 

Dankzij Diana kan ik weer verder met mijn persoonlijke ontwikkeling.

Foto Linda Komans – van den Boom
Linda Komans – van den Boom

Voor wie is een NEI-consult geschikt? 


NEI-therapie is geschikt voor kinderen en volwassenen

De meeste klachten kunnen helemaal verdwijnen. Sommige klachten zoals reuma en artritis kunnen we met NEI wat verbeteren of in ieder geval voorkomen dat het (snel) erger wordt. Slijtage dat al bestaat kan ik niet 'ongedaan maken'. 


Een NEI-consult kan goed helpen bij:

 • Fysieke klachten, zoals: hoofdpijn (ook migraine), rugpijn, buikpijn, gespannen spieren, vermoeidheid, duizeligheid, whiplash, krachtverlies, miskramen/ongewilde kinderloosheid, disbalans in hormonen, afwijkende menstruaties, opvliegers, allergie/overgevoeligheid, eczeem, hartkloppingen, astma, reuma, artritis etc.
 • Mentale klachten, zoals: overspannen, burn-out, angsten, ongelukkig met je leven, belemmerende overtuigingen, slecht met geld kunnen omgaan, vaak (onbegrepen) boos of verdrietig zijn, een vervelend gevoel na een gebeurtenis dat niet meer weg lijkt te gaan, niet lekker in je vel zitten, neerslachtig, gepest voelen, weinig zelfvertrouwen, slecht slapen, een bepaalde keuze niet kunnen maken, relatieproblemen. 
 • Ongewild gedrag, zoals: verslavingen zoals aan eten, roken, alcohol, sporten, werken. Maar ook sociaal ongewild gedrag, zoals je afzonderen van andere mensen terwijl je juist in verbinding wilt komen. Of jezelf op een andere manier (heel) anders uiten dan je zou willen, telkens weer terugvallen in oude patronen.

Zelfs (ongeboren) baby’s kunnen al veel baat hebben bij deze vorm van energetische therapie. Kinderen staan nog sterk in contact met hun gevoel en staan erg open, waardoor energetisch werk bij hen zelfs vrij ‘makkelijk’ gaat.

Specifieke problemen/klachten bij kinderen: 

 • Veel huilen, slecht slapen, te vroeg wakker zijn, niet lekker in zijn/haar vel zitten, gepest worden of zich gepest voelen, weinig zelfvertrouwen hebben, ‘moeilijk’ gedrag vertonen. Vrijwel altijd zit hier een emotionele blokkade onder. Door deze blokkade weg te halen, kunnen deze gedragingen verdwijnen of flink verminderen. 
 • Ook bij hoogbegaafdheid, ASS en ADD/ADHD kan NEI-therapie goed helpen hier beter mee om te gaan. Vaak liggen er emotionele blokkades onder die de situatie nog lastiger maken. Door die weg te halen, kunnen kinderen er vaak al minder ‘last’ van hebben.


Wie test ik niet? 

 • Zwangere vrouwen tot 13 weken. Vanaf 13 weken is NEI weer mogelijk. Als ik jou test, dan bescherm ik het kindje van tevoren, zodat ik niet ‘per ongeluk’ jouw kindje test. Test ik jouw kindje, dan zal ik jou uiteraard ook beschermen. 
 • Mensen met een psychische (eet)stoornis of depressie.
 • Mensen die niet uit vrije wil naar een consult komen, maar bv. gepusht zijn door een familielid, partner of vriend(in). Je haalt weinig tot geen resultaten uit een NEI-consult als je er niet voor openstaat. Dan kan ik mijn energetische werk namelijk niet goed doen.


Staat jouw klacht er niet tussen?


Circa 98% van alle fysieke en mentale klachten en problemen die wij als mensen hebben, worden veroorzaakt door emotionele blokkades. Zie je jouw klacht niet hierboven staan? Neem dan zeker even contact met me op via info@dianamaatjes.nl, dan denk ik met je mee of NEI-therapie hier geschikt voor kan zijn.

Veelgestelde vragen over een NEI-consult

Wat is de investering van een NEI-consult?

Een NEI-consult van 60-75 minuten kost 97 euro, inclusief btw. Meestal heb je aan 1 of 2 sessies per klacht al voldoende.

Wat is de locatie van de praktijk?

Ik geef de NEI-consulten in mijn praktijk aan de Rozenhof 120 in Borne. De praktijkruimte is op de tweede verdieping, er is geen lift aanwezig.

Kan ik ook een consult online doen?

Dat kan zeker. Na het inplannen van de afspraak ontvang je automatisch een intakeformulier. Je kunt hier aangeven dat je het consult graag online wilt doen.

Moet mijn kind zelf aanwezig zijn of kan je hem/haar op afstand testen?

Wil je graag je kind laten testen? Hij of zij hoeft er niet zelf bij aanwezig te zijn, als jij of je kind dat niet fijn vindt. NEI-therapie is een vorm van energetische therapie. Ik werk dus met energie en dat is mogelijk om op afstand te doen. Ik heb daarvoor wel een recente foto nodig van jouw kind, waar hij/zij alleen op staat. Deze kun je naar me mailen of fysiek/op je telefoon meenemen.

Hoe weet ik of NEI-therapie iets voor mij is?

Herken je je in wat ik hier op mijn website (of op Instagram @dianamaatjes) schrijf? En ben je bereid om niet voor de quick-fix te gaan (bv. medicijnen, je afzonderen om minder prikkels te hoeven verwerken), maar een aantal weken tijd te nemen om je oude, onverwerkte emoties die onder jouw klacht(en) liggen voorgoed op te ruimen? En je daardoor vrijer en meer ontspannen te voelen? Dan is NEI ongetwijfeld een goede therapie voor jou. Heb je toch nog vragen? Stuur me dan een e-mail via info@dianamaatjes.nl.

Ik heb al zo veel geprobeerd, maar niets helpt. Waarom zou NEI-therapie wel werken?

Herkenbaar, dat vroeg ik me ook af toen ik nog nooit een NEI-consult had gehad en er voor het eerst over las. Ik had zo veel therapieën geprobeerd, maar niets werkte écht goed. Waarom zou NEI dan wel werken? Dat weet ik inmiddels: met NEI spoor je namelijk de échte oorzaak onder je klachten op. En je haalt ‘m gelijk weg. Veel therapieën zijn gebaseerd op praten of voelen. Maar meestal kun je de echte oorzaak, de angel onder jouw klachten, niet bedenken met je bewuste brein. Het ligt opgeslagen in je onderbewustzijn. Wellicht is het een emotie uit jouw kindertijd, die je je niet meer kunt herinneren. Of een emotie van toen je nog in de buik zat bij je moeder. Ook kan het zijn dat je een oude onverwerkte emotie van je (voor)ouders hebt meegekregen waar je nu last van hebt. Net als genen, krijgen we namelijk ook onverwerkte emoties van onze (voor)ouders mee. Daar kun je met jouw bewuste brein niet bij, je hebt geen idee dat je daar last van hebt. Met NEI kunnen we de exacte oorzaak van jouw klachten opsporen en weghalen, waardoor jouw lichaam de kans krijgt de bijbehorende klachten los te laten. En je dus eindelijk écht verlost raakt van die vervelende klachten.

Kun je me garanderen dat mijn klacht weggaat?

Heel eerlijk: nee. In hoeverre je klachten verminderen of verdwijnen, is afhankelijk van meerdere factoren. Voel je je helemaal veilig en ontspannen bij mij in een consult? Daar doe ik natuurlijk mijn uiterste best voor, maar het is wel een heel belangrijke factor voor het resultaat. Daarnaast is het nodig dat je onderbewustzijn ervoor open staat dat de emotionele blokkades onder jouw klacht op dit moment al helemaal gezien mogen worden. Dat is meestal zo, maar niet altijd. En ten slotte kan ik tijdens het consult ongeveer 20% van het loslaatproces in gang zetten. De overige 80% vindt plaats in de week nadat je bij me bent geweest. Drink je goed water in die week en neem je geregeld even rust? Dan is de kans op verbetering van de klachten (of zelfs helemaal verdwijnen) veel groter. Het resultaat is dus een samenspel van meerdere factoren.

Hoeveel NEI-consulten heb ik nodig?

Dat is afhankelijk van meerdere factoren: welke klacht heb je, hoe lang heb je die al, wat zijn de onderliggende emotionele blokkades, wil het onderbewustzijn die al allemaal laten zien, hoe ‘open’ sta je voor de behandeling, hoeveel rust neem je in de week erna, drink je goed water in de week na het consult etc. Vaak zijn 1 tot 2 consulten voldoende, maar dit is per persoon verschillend.

Hoeveel tijd moet er tussen 2 NEI-consulten zitten?

Houd minimaal 2 weken tussen 2 NEI-consulten. Je lichaam heeft dan de tijd om de losgekoppelde emoties goed te verwerken en weer tot rust te komen, voordat we opnieuw in jouw onderbewustzijn duiken. Tijdens een consult koppel ik namelijk emoties los uit jouw lichaam los, die ‘dwarrelen’ even en hebben tijd nodig om uit het lichaam te verdwijnen. Vaak voel je je na 5 – 7 dagen al veel beter en na 2 weken is je lichaam vaak wel weer klaar voor een NEI-consult. Wil je liever langer tussen de afspraken in? Dat is natuurlijk ook prima, doe wat goed voelt voor jou.

Kan mijn verzekering het NEI-consult vergoeden?

Dat is helaas niet mogelijk. Daar is een aanvullend diploma medische basiskennis of psychosociale basiskennis voor nodig en die heb ik niet. Voor een goede uitvoering van NEI-therapie is dit ook niet nodig.

Heb je interesse?

Laten we meteen beginnen →

Wat kun je verwachten tijdens een consult?

Direct na het boeken van jouw NEI-consult kun je een vragenlijst invullen. Hierop kun je onder andere aangeven welke klachten je hebt, hoe lang je die al hebt, of je onder behandeling bent van artsen en of je medicijnen gebruikt.


We starten het consult met een korte intake: we bespreken de gegevens die je hebt ingevuld en aan welke klacht je vandaag het liefste wilt werken. Dat houden we kort, zodat we alle tijd overhouden om de diepte in te gaan en de onverwerkte emoties op te sporen.


Ik combineer de NEI-methode met de biotensor. Dat is een energetisch meetinstrument (dat ik hier op de foto vasthoud). Met de biotensor kan ik inchecken in jouw onderbewuste, ik ga daar op zoek naar de onverwerkte emoties. Die ik daarna ook gelijk loskoppel. Daarvoor maak ik gebruik van meditatietechnieken, zodat je heerlijk ontspannen bent en we de emoties goed kunnen loskoppelen.


Je hoeft zelf vrijwel niets te doen tijdens de sessie. Doe je de sessie online? Zorg er dan voor dat je in een rustige ruimte zit waar je niet gestoord wordt. Ik raad je aan de hele dag rekening te houden met het consult: kom je gehaast aan en ga je na die tijd direct verder met alles wat er gedaan 'moet' worden, dan merk je minder verschil. Zie deze dag als een rustmoment in de week. En vermijd cafeïne en alcohol voor een paar dagen, zodat jouw lichaam alle gelegenheid krijgt de losgekoppelde emoties af te voeren.


Een NEI-consult duurt 60 – 75 minuten.

De investering voor een NEI-consult t/m 31 mei 2024 is 97 euro.

Vanaf 1 juni 2024 is de investering 149 euro per consult. 

Energetisch therapeut

Hi, ik ben Diana!

Als NEI-therapeut help ik kinderen en volwassenen om zich weer ontspannen en vrij te voelen. Ik weet als geen ander hoe moeilijk het kan zijn als je blijvende fysieke of mentale klachten hebt. En geen enkele therapie lijkt te helpen.


Ik heb drie kinderen, van 9, 12 en 14 jaar en heb jarenlang ervaren hoe het is om veel te weinig vrijheid en ontspanning in mijn leven en het moederschap te ervaren. Ik kreeg in 1,5 jaar tijd een whiplash, hersenschudding én burn-out en jaren later was ik nog niet hersteld. Toen ontdekte ik de oorzaak: oude, onverwerkte emoties.

Die oude, onverwerkte emoties (emotionele blokkades) zorgden ervoor dat mijn lichaam klachten bleef aangeven. Door die emotionele blokkades met NEI-therapie op te lossen, werden mijn klachten minder en minder en verdween een aantal hardnekkige zelfs al vrij snel. 


NEI-therapie werkt snel en effectief, ook voor klachten waar artsen en allerlei andere therapeuten geen oplossing voor kunnen bieden. Daarom heb ik besloten hier mijn werk van te maken. Het is mijn missie zo veel mogelijk kinderen en volwassenen te helpen om zich weer vrij en ontspannen te voelen. Elke dag. 

Foto Astrid Haverkate
Diana heeft mij al meerdere keren behandeld met NEI-therapie en ik ben zeer tevreden over de resultaten!

Ik ben -denk ik zelf- vrij nuchter en wist niet wat ik kon verwachten. Ik was er eerlijk gezegd vooraf nogal sceptisch over. Toch heb ik de stap genomen om naar Diana te gaan, al het andere liep uit op niets en wat had ik te verliezen….?

Diana heeft me nu al op zo veel vlakken kunnen helpen: voor mijn benauwdheid/longklachten (astma), mijn constante gejaagdheid, mijn rugklachten en extreme hormonale schommelingen. Alles is afgezwakt in klachten of zelfs helemaal weg..!

Het is en blijft bijzonder hoe ze in haar behandelingen steeds uitkomt op punten die (blijkbaar nog) niet verwerkt zijn, en die veelal ‘raak zijn’. Dit wordt ter plekke opgeruimd en de dagen erna voel ik langzaamaan verschil/verbetering optreden.

Bij de behandeling van de hormonale schommelingen heeft Diana de poppetjes en icoontjes erbij gepakt en daar kwam bij mij een emotionele reactie op waarvan ik vooraf niet had gedacht dat dit zoveel teweeg zou brengen. Echt heel bijzonder.

Ik vind het zo bijzonder om te zien hoe NEI gaat en vooral om de verbeteringen ervan te ervaren! Ik kan het iedereen aanraden!
Astrid Haverkate

Ben jij er klaar voor om jouw fysieke of mentale klachten aan te pakken?

En wil je dat doen door deze echt bij de kern op te gaan lossen?